Ny reiseguide om EgyptEgypt er kanskje det landet vi reiser på ferie til som har aller mest historie å by på. Reisemålet har også i de senere årene blitt en av favorittene for nordmenn som reiser utenlands, spesielt om vinteren. Egypt nærmer seg faktisk Kanariøyene i popularitet, og dette skyldes ikke bare den rike historien til landet, men også det veldig solsikre klimaet, krystallklart vann, flotte strender og fantastiske hoteller. I denne reiseguiden vil du kunne lese om forskjellige feriesteder, tips om ulike utflukter, tips til shopping, forslag til gode hoteller og masse annet du har bruk for å vite før en ferie i Egypt.

Om det bare er en badeferie med forskjellig typer av vannsport som dykking, eller om du reiser for å oppleve flere tusen år gammel historie, du finner det meste i dette billige ferielandet. De mest kjente feriestedene er enten Hurghada ved Rødehavskysten, kjent for sine milelange strender og et utrolig klart vann. Her kan du svømme med fisker og dykke sammen med koraller i alle regnbuens farger. Sharm el Sheikh ligger lengst sør på Sinai-halvøya, og også her kan du oppleve en utrolig verden under vann. Flere tips om disse feriebyene kan du lese mer om i denne reiseguiden.

Av historiske ting er det selfølgelig vanskelig å komme utenom Pyramidene i Giza utenfor hovedstaden Kairo, eller Luxor hvor du finner Kongenes dal og gravkammeret til Tut ank Amon. Disse utrolige byggverkene er del av den spennende historien til Egypt, men det finnes også så mye mer. Sinaifjellet hvor de 10 bud ble overlevert til Moses, Alexandria med sitt bibliotek som forsvant, eller hva med en cruisetur på Nilen, verdens lengste elv?

Dette er bare noe av det du kan oppleve i Egypt. For mer informasjon om de forskjellige feriestedene, eller om du vil vite mer om hvilke utflukter som passer best i forhold til hvor du bor, kan du lese om på de forskjellige sidene til hvert reisemål. Du får også tips om vær og klima, sikkerhet, priser, all-inclusive, leie av feriehus, leiebiler og alt annet du kanskje har brukt for. God tur til Egypt!