Luxor og Kongenes DalEn av de største turistattraksjonene i Egypt finner du i Luxor, og hvis du skal feriere i for eksempel Hurghada bør du absolutt vurdere en dagstur hit. Luxor ligger på den østre siden av Nilen, og Kongenes Dal ligger på den vestre siden. Her ligger alle de store faraoene begravet, og den kanskje mest kjente av disse var Tut-Ankh-Amon. Du kan besøke hans gravkammer, eller oppleve hele 61 andre hvor de fleste har flotte malerier og mange den dag i dag fortsatt er i god skikk. Dette er utvilsomt en spennende reise tilbake i historien.

I november i år ble det til og med funnet 12 nye sfinkser like utenfor Luxor. Man regner med at disse er over 3.000 år gamle, og de skal restaureres med tanke på at de skal utstilles senere til neste år. Siden oppdagelsen av gravkammeret til Tut-Ankh-Amon i 1922 har det ikke blitt funnet alt for mye av historiske ting rundt Luxor, så dette er en stor oppdagelse.


Selve Luxor ligger som kjent på den østre siden av Nilen. Oltidens egyptere bygget byene sine på samme måte som solens bevegelser, og derfor ligger byen på den østre siden hvor solen står opp, og gravkammerne på den vestre siden hvor solen går ned. Luxor var en kjent turistattraksjon allerede for mer enn 2.000 år siden, og de fleste bygningene her er over 3.500 år gamle. Det gamle navnet til byen var Thebes, og den tok allerede på den tiden i mot turister, stort sett fra det antikke Hellas.

Inne i Luxor finner du eksotiske basarer, hestedrosjer og flott gammel arkitektur med templer, obelisker og statuer. Mange velger å kombinere en ferie til Luxor med et opphold lenger sør på hotell i Hurghada, eller med et cruise på Nilen og et besøk til Aswan. Uansett god ferie til Egypt!