Pyramidene i GizaEt par mil utenfor Kairo ved Giza, finner du kanskje verdens mest kjente underverker, Pyramidene. Kheopspyramiden, som også er kjent som den store pyramiden i Giza, er det eneste av verdens syv underverker som fortsatt er bevart i dag, og dette er noe du absolutt bør oppleve på din neste ferie til Egypt. Kheopspyramiden består av hele 2,3 millioner steinblokker, som har en gjennomsnittsvekt på ca. 2,5 tonn. Det skal ha tatt hele 100.000 arbeidere nesten 20 år å bygge pyramiden. Kheopspyramiden var opprinnelig 146 meter høy, men i dag har 10 meter av toppen forsvunnet. Grunnflaten er kvadratisk og hver side er på 230 meter, et utrolig byggverk når vi tenker på at den ble bygget for over 4.000 år siden.


De fleste reiseoperatørene tilbyr utflukter til pyramidene, men det kan være smart å forhåndsbestille en slik tur, så du er sikret plass. De tre kjente pyramidene i Giza er Kheops, Khefren og Menkaure. Den kjente sfinksen, en løvekropp med menneskehode som vokter over pyramidene, er det mest fotograferte objektet i hele Egypt. Fra de meste kjente feriestedene i Egypt som Hurghada eller Sharm el Sheik, tar det omlag 7 timer med buss hver vei, så en overnatting i Giza kan anbefales. Noen gode hoteller er for eksempel Sheraton Dreamland Hotel, Pyramids Park Resort eller Mercure Cairo Le Sphinx. Litt luksus passer bra etter en lang dag med mye historie.

En ting du ikke bør gå glipp av er det fantastiske lysshowet om kvelden. Her forteller sfinksen om pyramidenes historie og det gamle Egypt. Hver enkel pyramide blir opplyst under forestillingen, og det er absolutt en mektig opplevelse. Showet varer ca. en time og koster omtrent 100 kroner per person. Ellers så kryr det av selgere rundt pyramidene med alskens forskjellige souvenirer til salgs, eller du får tilbud om å bli fotografert sammen med en kamel (noe som også koster penger). God ferie til Egypt!