El GounaFeriestedet El Gouna i Egypt, ligger 20 kilometer nord for den litt mer kjente byen Hurghada. og er kanskje det mest eksklusive feriestedet i hele Egypt. Dette var tidligere kun et "se å bli sett sted", forbeholdt for de rikeste menneskene fra Kairo, men tar i dag i mot turister fra hele Europa. Alle de norske charterselskapene tilbyr reiser til det som gjerne kalles for Egypts Venezia. I El Gouna finner du kanaler, små øyer og laguner, og i mellom disse ligger det flotte hoteller, forskjellige spisesteder og noen butikker. Disse hvite strendene ved Rødehavet passer perfekt for deg som vil ha en luksuriøs ferie, for dette er et litt dyrere reisemål enn ellers i Egypt.

El Gouna har en 18-hulls golfbane rett i nærheten av byen, og klimaet her passer for golfspillere hele året i gjennom. Hvis det er dykking som er hovedmålet med ferien, passer også El Gouna ypperlig som reisemål. De vakre korallrevene og naturrikdommen her i Rødehavet, gjør at noen turer under vann bokstavelig talt tar pusten i fra deg. Trives du best over vannet, er det også flotte muligheter for surfing. Vannet her holder gode temperaturer hele året. En annen kuriositet i El Gouna, er byens private sykehus hvor du kan ta forskjellige kosmetiske operasjoner. Her kan du bli kvitt noen kilo, eller legge på litt på utvalgte steder på kroppen. Vil du gamble litt, finnes det også et Casino i El Gouna.

De fleste hotellene her holder høy internasjonal standard, og mange har tilbud som spa og lignende. Noen gode hoteller er Sheraton, Steigenberger eller Mövenpick Resort. Det er vanlig med all-inclusive eller helpensjon på hotellene, men det er mulig å spise på et av de andre hotellene en kveld uten ekstra kostnad, hvis hotellet holder samme standard som ditt eget, såkalt dine around. El Gouna er også et bra utgangspunkt hvis du ønsker å oppleve historiske severdigheter som Luxor med Kongenes Dal eller Giza og pyramidene i Egypt. God ferie!