Cruise på NilenNilen blir regnet som den lengste elven i hele verden på nesten 7.000 kilometer, og mange som reiser på ferie til Egypt velger seg et cruise på denne elven. Med et cruise på Nilen har du muligheten til å kombinere en badeferie i for eksempel Hurghada, med noe dager på en båt, hvor du kan besøke historiske steder som Luxor og Aswan, og severdigheter som Kongenes Dal. Her finner du noen av de mest kjente egyptiske gramkamre og templer. Tut-ank-Amon har for eksempel sin gravplass her. Nilen er spesiell da den renner fra sør til nord, og sørger for at Egypt ikke bare er en ørken.


Et elvecruise i Nildalen, kan ikke sammenlignes med et tradisjonelt cruise i Middelhavet eller i Karibia, båtene er mye mindre men standarden den samme. Dette oppleves gjerne som flytende førsteklasses hoteller, og det finnes ingen særlig risiko for å bli sjøsyk, da det ikke er noen bølger å snakke om på Nilen.

Cruisebåtene har som sagt en rimelig god standard, men dette varierer såklart litt fra båt til båt. Det er vanlig med en plass mellom 50 og 60 lugarer, så det blir en mye mer inntim stemmning ombord enn hva man opplever på de store båtene som reiser fra Florida og sørover i Karibia. En cruiseferie i Egypt passer for folk i alle aldre, fra pensjonister til barnefamilier som vil oppleve noe annerledes. God ferie til Egypt!