HurghadaEt av de mest populære feriestedene i Egypt, ligger ved Rødehavskysten og heter Hurghada. Her finner du milelange strender med alt du måtte ønske deg av aktiviteter innenfor vannsport. Hurghada var tidligere kun en liten fiskerlandsby, men etter at turismen har blomstret opp i området her, finner du i dag langt over 100 store hotellkomplekser i og utenfor byen. De fleste er kolosser av hoteller med private strender, all-inclusive og en generell høy standard.

Vis større kart
Det er også mulig å organisere sin egen reise til Hurghada, men da kan ofte boforholdene være litt varierende. De fleste chartehotellene ligger syd for selve byen, ved turistområder som El Gounna eller Makadi Bay. Her er det bygget opp egne sentere med restuaranter og små shoppingsentere, men om du handle litt mer genuint egyptisk, bør du ta turen til basaren nord i byen. Her finner du alt fra krydder og kamelskinn, til souvenirer og bomull.

Men du reiser ikke til Hurghada for shoppingen sin del. Her handler det meste om enten late dager på stranda eller ved bassenget, eller en mer aktiv ferie hvor spesielt dykking og snorkling står i sentrum. Korallrevene utenfor kysten er noen av de vakreste i hele verden. Av andre aktiviteter kan turer til Giftun øya nevnes, et sydhavsparadis av en øy, jeepsafarier i ørkenen, og det går også en ferge over til Sharm El Sheik for de som vil oppleve to feriesteder på en og samme tur. Blir du lei av late dager på stranden er det ikke så langt fra Hurgada til historiske severdigheter som Luxor eller Kongenes dal. God ferie til Hurghada!