Sharm el SheikhVed det som ofte kalles for Rødehavets riviera, ligger feriestedet Sharm el Sheikh. Dette har etterhvert blitt en av de mest moderne byene i hele Egypt, og her finner du luksuriøse hoteller, et godt tilbud av serveringssteder og kanskje et av de flotteste stedene i hele verden for de som vil oppleve livet under vannflaten. Sharm el Sheikh på Sinai-halvøya er verdenskjent for sine korallrev og dykkemuligheter, og kan friste med et solsikkert og behagelig klima hele året. Dette reisemålet nærmer seg Kanariøyene i popularitet, noe den evige skinnende solen tar en god del av "skylden" for.

Vis større kart
Sharm el Sheik virker gjerne veldig eksotisk for norske turister, med sine hus og hoteller bygget i en veldig arabisk stil, noe som gir assosiasjoner til å være i et eventyr ala tusen og en natt. Her finner du ingen skyskrapere som ødelegger bybildet, og du kan vandre rundt i basarene i byen, ta en pause på en av de lokale spisestedene og kjenne på den spennende egyptiske kulturen. Men dette er en riktig eksklusiv feriedestinasjon, og du finner luksushoteller på rekke og rad.

Rødehavet med sine utrolige bade og snorklemuligheter er vel det som lokker de fleste turistene til Sharm El Sheik. Med hundrevis av forskjellige koraller og tusenvis av fiskesorter, ligger det meste tilrette for at besøkende kan oppleve en uforglemmelig ferie i badeparadiset til Egypts. Den eneste trusselen mot dette er det som VG skriver om i dag, hvor Sharm el Sheik de siste dagene har fått besøk av en hai og strendene er nå stengt for bading. Kanskje ikke den beste reklamen for Sharm el Sheik, men for dere som skal reise uansett, god ferie!