Reis til spennende KairoKairo er den største byen i Afrika med hele 16 millioner innbyggere, og er samtidig hovedstaden i Egypt. Kairo ble grunnlagt i året 648 i nærheten av andre antikke byer som for eksempel Memphis og Gizeh. I 969 ble byen utnevnt til den offisielle hovedstaden i Egypt. I 1171 ble Kairo erobret av Saladin, og ble dermed en av de viktigste byene i den muslimske verden. Kairo har en gjennomsnittstemperatur året i gjennom på 22 grader. Det er varmest på sommeren og høsten, hvor temperaturen kan bikke over 30 grader. Stort sett vil du oppleve sol og gode temperaturer når du reiser til Kairo.


De aller fleste turistene som reiser til Kairo, tar turen innom Giza for å se på pyramidene, men det er ingen grunn til å glemme de flotte shoppingmulighetene som finnes i den egyptiske hovedstaden. Eksklusive varer som gull og sølv er mye billigere her enn hjemme. Det samme gjelder det dyre krydderet safran, og fiken og dadler finner du overalt. Du bør prute i bodene i basarene, men gjør det alltid med et smil. Det er nesten umulig å ikke kjøpe med seg noe hjem hvis du tar turen inn på Khan el-Khalili, det største markedet i Kairo. Her kan du få kjøpt alt fra krydder og messingkanner til hjemmelaget parfyme og skreddersydde dresser.

Det finnes utrolig mye å velge i blant spisesteder i Kairo. Her kan du prøve deg fram på små arabiske steder med falleferdige bord, til luksusrestauranter i vestlig stil. Du bør også prøve å slappe av med en vannpipe, et glass te, mens du observerer noen som spiller backgammon på en av de mange kaféene.

Kairo er en maurtue full av liv og har samtidig et mangfold av arkeologiske skatter. Du finner alle fasiliteter som man forventer av en moderne storby, men samtidig er byen full av historie. Det egyptiske museumet er må besøkes under ditt besøk til Kairo. Her kan du blant annet se Tut-ankh-amons dødsmaske. Museumet er også innehaver av den største samlingen av egyptiske skatter i hele verden. God ferie til Egypt!