Sfinksen i GizaEn av severdighetene du absolutt må besøke på din neste ferie til Egypt, er sfinksen som vokter over pyramidene i Giza. Dette myteomspunnede fabeldyret er like gammelt som selve pyramidene, og er kjent for sin løvekropp med et menneskehode. Sfinksen representerer en farao, og er på en måte vokteren til de kjente gravkammerene under pyramidene.


Sfinksen som du kan oppleve i Giva er stor, 20 meter høy og 6 meter bred. Men lengden som er på over 70 meter, gjør at den virker nesten for lang i forhold til resten av størrelsen. Men dette er uten tvil et gigantisk mesterverk, som ble bygget for snart 5.000 år siden. Hvem som egentlig stod bak byggingen av sfinksen er uvisst, men mange tror det var farao Khefren som stod bak, og at det er hans ansikt som sfinksen er formet etter.

Det ligger utrolig mye historie i området ved Giza, både med sfinksen, men også med pyramidene og alt rundt disse. Du bør absolutt få med deg en guidet tur eller to når du kommer deg hit. De norske reiseselskapene tilbyr alle utflukter til Giza, og hiv deg på en tur på din neste ferie til Egypt, du kommer ikke til å angre. God tur!