AlexandriaDen vakre byen Alexandria ved Middelhavet, har vært en av de viktigste havnebyene gjennom historien, både for Egypt og resten av verden. Du finner mye historie her, og Alexandria er kanskje mest kjent for sitt bibliotek. Byen ble grunnlagt av Alexander den Store 300 år f.Kr. og var en av de viktigste byene i oldtiden.


Alexandria er den nest største byen i Egypt med sinne omlag 4 millioner innbyggere, og byen regnes som mer vestlig og liberal enn hva som kan være tilfellet i resten av Egypt. Dette er en spennende feriedestinasjon, og strendene her i Alexandria er fantastiske. De fleste hører til forskjellige hoteller, mens andre tar i mot besøk fra hvem det måtte være. Dette er også et fantastisk sted for dykking i Middelhavet.

I tilleg til det berømte biblioteket har også byen en god del andre severdigheter som du bør besøke. Den vakre moskeen Abu al-Abbas Mursi, det gamle fortet Qaitbey eller katakombene ved Kom el Shokafa. Vil du reise på en utflukt, kan du dra sørover til ørkenen, hvor beduiner lar deg ri på kameler om du ønsker. Ta også en tur til markedet i byen. God ferie til Egypt.