AswanAswan er en av byene som ligger lengst sør i Egypt, ca. 250 kilometer sør for Luxor på den østlige siden av Nilen, nesten helt nede ved grensen mot Sudan. Det betyr at det er et godt stykke til Aswan fra de kjente feriestedene Sharm el Sheikh og Hurghada. Bortsett fra sin rike historie er nok Aswan blant de fleste mest kjent for Aswandammen hvor det skapes nok elektrisitet, til å sørge for strøm til hele Egypt.
Men Aswan er mye mer enn bare demninger. En utflukt med en av de langmastede feluccabåtene på Nilen om ettermiddagen kan være en fantastisk opplevelse. Du kan også bli med på et cruise fra Luxor til Aswan som tar tre dager, hvor du er innom mange historiske plasser på veien. Sør for Aswan ved Abu Simbel ligger de enorme klippetemplene og statuene av Ramses. Mange forteller at det er i Aswan Egypt slutter og det virkelige Afrika begynner.

Andre severdigheter du kan oppleve i Aswan er for eksempel Phileatempelet, Abutempelet, den 42 meter lange uferdige obelisken eller ta turen innom Aswanmuséet, hvor du kan oppleve historie i hele 5000 år tilbake. Så dra deg ut av solsengen i Hurghada og se litt av det virkelige Egypt. Vil du overnatte i Aswan så ta inn på det luksuriøse Sofitel Legend Old Cataract Aswan Hotell. God ferie!