Dykking i RødehavetMange som reiser på ferie til Egypt velger seg hit på grunn av de fantastiske dykkemulighetene som finnes i landet, og gjerne spesiellt i Rødehavet. En sydenferie blir gjerne til en dykkeferie blant vakre koraller, fisker i alle regnbuens farger og gamle vrak som ligger på havets bunn. De fleste som reiser til Egypt for å dykke, bor enten i Hurgahda, Sharm el Sheik eller El Gouna. Men nesten alle feriestedene ved Rødehavet har glimrende muligheter for dykking eller snorkling for de som ikke vil så langt under vann, eller ikke trives med fullt dykkeutstyr.
Noe som gjør at Rødehavet er så godt egnet for dykking, er at vannet her er utrolig klart, og det finnes nesten et ubegrenset antall av forskjellige fisker og koraller. Det nevnes over 1.200 forskjellige fiskearter og over 500 typer av koraller. Ved for eksempel El Gouna har du også muligheten til å dykke med delfiner. De fleste feriestedene i Egypt har dykkesentere med skandinaviske PADI-instruktører, som organiserer dykkekurs og utflukter.

Et nybegynnerkurs i dykking tar omlag 4 dager, og koster vanligvis litt over 2.000 kroner i Egypt. Etter endt kurs blir du godkjent som PADI Open Water Diver. Det kan være lurt å bestille kurs samtidig som du bestiller reisen, så er du sikret plass. God ferie til Egypt.