Trygt å reise til Egypt?Den siste utviklingen i Egypt nå i slutten av januar, gjør at mange nå kvier seg for å reise på ferie til Egypt. Opptøyene som i hovedsak skjer i de store byene som Kairo og Alexandria, ligger jo langt fra de mest populære feriestedene som Sharm el Sheik, og Hurghada. Men den siste informasjonen forteller at portforbudet i Egypt nå også gjelder i turistområdene.
Portforbudet betyr at man må være inne på hotellområdet fra klokka 4 på ettermiddagen til klokka 8 neste morgen. Det bekymrer sikkert ingen av de som bor på hotellene i for eksempel Sharm el Sheik for tiden, for nå nevnes det i diverse medier at militærkjøretøyer ruller inn i byen. Det er også uoffisielle meldinger om at president Hosni Mubarak befinner seg i byen, noe som kanskje har en sammenheng.

Enn så lenge tilbyr ikke de norske reiseselskapene sine gjester og forandre eller ombooke turene som er bestillt til Egypt, men dette kan nok fort forandre seg. EDIT: Nå sender Star Tour alle sine gjester hjem til Norge, og kanselerer samtidig alle avganger til landet. Så om det er trygt å reise til Egypt nå? Oppholder du deg i turistområdene så er det nok så langt ingen fare, men det kan være smart å følge med på oppdateringer om situasjonen. Skal du uansett reise, så ha en riktig god ferie til Egypt!