Reisetips om Egypt

Egypt er et av de mest spennende ferielandene og reisemålene vi har i dag. Landet er fullt av historie, kultur, severdigheter og ikke minst milelange sandstrender og en av de beste destinasjonene i verden for dykking og snorkling. I denne reiseguiden om Egypt finner du en del tips om forskjellige feriesteder og aktiviteter som du kan ha bruk for ved en ferie i Egypt. Landet kan by på flere opplevelser enn tradisjonelle sydensteder som for eksempel Mallorca, spesiellt når det gjelder historie og kultur fra flere tusen år tilbake.


Noen av feriestedene i Egypt som er mest besøkt av norske turister er Sharm el Sheik og Hurghada. Disse og mange flere finner du informasjon om i menyen til høyre. Her kan du også lese om noen av de mest kjente historiske stedene i Egypt som Pyramidene i Giza eller Kongenes Dal. Egypt kalles av mange for den første sivilisasjonen i verden, og landet har en over 5.000 år gammel historie. Historiske storbyer som Alexandria og Kairo er også fine steder for en reise til Egypt.

På de forskjellige feriestedene ved Rødehavet er du nesten sikret sol og gode badetemperaturer, uansett når på året du reiser. Landet med 80 millioner innbyggere har et sikrere klima enn Kanariøyene om vinteren, og prisnivået i Egypt er heller ikke avskrekkende for nordmenn, og det finnes massevis av souvenirer å handle med seg hjem. Det er bygget opp hoteller i høy standard nedover hele kysten langs Rødehavet, hvor mange satser på konseptet med all-inclusive.

Elvecruise på Nilen har også blitt veldig populært de siste årene. Mange velger å kombinere dette med en badeferie på et hotell ved Rødehavet. Alt i alt har Egypt vokst seg til bli et reisemål som passer så å si for de fleste preferanser i forhold til reiser og ferie. Etter at situasjonen i landet nå ser ut til å ha stabilisert seg, forventer mange at dette blir en av vinnerne blant reisemålene fremover. God ferie til Egypt!